Pročitajte naše vesti

Najstariji jelovnik na svetu koji se koristi i danas
Hrana je mnogo više nego gorivo koje nam daje energiju, odnosno omogućava da živimo i radimo. Mnogima je ona inspiracija, strast i ljubav. Možemo reći da hrana nikog ne ostavlja ravnodušnim, čak i ako neko jelo ne volimo. Sa hranom možemo da se indentifikujemo kroz domaću kuhinju i da bolje razumemo svet kroz različite internacionalne […]

Gest dobro volje ili obaveza?
Ostaviti napojnicu konobaru, uskoro bi mogao da postane obavezan čin, a ne gest dobre volje u znak zahvalnosti za dobru uslugu. Iako rešenje još nije doneto, Ministarstvo finansija procenjuje visinu napojnice, a ona se kreće od 10 do 12 odsto ukupnog računa. Kod nas su ljudi takvi da je nekome mnogo i 10 dinara ako […]

Kako da svoj jelovnik učinite „ukusnim“
Uspeh jednog restorana ne zavisi samo od ukusne hrane, ljubaznog osoblja i atraktivne lokacije. Niz drugih faktora je uključen u rast restoranskog biznisa a jedan od najznačajnijih je dobar dizajn jelovnika. Isto važi i za e-jelovnik. Da li znate da se gosti često opredeljuju za izbor restorana tako što prethodno proučavaju njihov e-jelovnik. Zato vodite […]